Hissen har inte ens kommit till första våningen

Hallojan

Dagen till ära har jag faktiskt börjat med historia-hemprovet..typ. Jag har iallafall haft uppe böckerna och det är ju på god väg.
Dagens stora upptäckt var att fysikboken är norsk! Alltså, den är skriven av tre norska män! Detta kunde jag och Josefin ana, eftersom den där boken är inte riktigt klok. Några exempel på detta:

-För det första, den heter Ergo, vad fan betyder det?!

- Den har otaligt med underliga texter. Tex. när det var ett räkneexempel som handlade om hästar och två tjejer som drog i hästen men en viss kraft och blablabla..Man skulle iallafall räkna ut denna kraft och när det var gjort i boken hade de lagt till ett stycke text där det stod "Efter ett tag kommer Rebecka ut i hagen och undrar vad papporna håller på med. Hon tar upp en morot ur fickan och vandrar lugnt iväg med sin häst som glatt mumsar på sin morot"
Okej, vad fan är det för något påhitt? Varför har de skrivit med detta? Vad ger det oss?

-Alla konsiga undertexter, tex. en bild på en tjej som drar i en kille. Texten lyder "Elsa utför ett arbete när hon drar ut en motsträvig pojke ut på dansgolvet."

-En text som berättar om kraftmoment, där det står "En gång var du säkert ett barn på en gunga" och en uppritad bild med en gunga.
Javisst, ett bra exempel men vad är det jag ser? Jo "barnen" som sitter på gungan är ju inga barn! Det är en gubbe och en gumma. Hon, med en hatt och rosa långklänning och han med hatt, vitt hår, kostym och pipa!

-Alla egendomliga liknelser, tex. "Vår vandring genom livet är ett långsamt fallande framåt. Vi kastar fram ömsom den ena, ömsom den andra foten. På det viset räddar vi situationen åter och åter igen. Men när ödet sätter krokben för oss faller vi på näsan"
Vad är detta? Någon sorts bitter livssyn? Sjukt, jag var tvungen att läsa det tjugo gånger och jag fattar fortfarande inte vad det har med fysik att göra.

Nog med exempel, jag tror vi alla kan enas om att norrmän inte har alla blmmor i rabatten så att säga. Eller alla flaskor på systemet. Eller alla sidor i boken. Eller alla strängar på gitarren. Eller alla korvar i kiosken. Eller alla bokstäver i alfabetet. Eller, den nuvarande favoriten, inte alla bananer i klasen!
Ah, nu blev jag väldigt sugen på banan. Ska nog lägga en i frysen nu.

Ha det fint!
/Elin

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0