Söndagsinlägg

Oj, nu jädrar börjar det hända saker! Verkar som att bilden höjde läsarsiffrorna..? Idag har jag varit i Långserud och sedan gick jag och Brunettbella en sväng i byn för att kolla vad som erbjöds en skyltsöndag som denna. Ingen av oss hittade någonting och det bjöds på fika endast på ETT ställe!
Jag hade egentligen tänkt mig att jag skulle plugga till historieprovet idag men det har inte blivit något av det. Det visade sig ändå att jag kan stava till "renässansen". Vilken insats! Vi har dataprov på tisdag också. Det bli ju...intressant.
/Elin

Mitt i maten

Halllå där ute i stugorna!

Japp, fredagslyckan är total och just nu står Brunettbella i köket hos Josefin och dansar vilt till womanizer och shut up and sleep with me. Josefin tränar upp oss i köket och försöker lära oss att koka ris. Jag är den enda i sällskapet som inte fick MVG i hemkunskap och det visar sig. Jossa är bra på att laga mat och därav det höga betyget. Brunettbella däremot fick betyget genom fjäsk. Något hon är oerhört skillad på.
Idag var det julklappshandling i Karlstad som gällde. Vi sprang runt på stan och jag hittade julklappar till både mor och far. Höll däremot på att glömma mammas julklapp i affären, eller ja, det gjorde jag och fick därför återvända. Killen bakom disken verkade inte förvånad (?). Undrar varför.
Idag har vi lärt oss varandras fyra sista siffror, det kära läsare, är äkta vänskap, det!

Ha en trevlig fredagskväll, det har vi!
/Elin, (Josefin och Brunooo!)
En liten helghälsning från gänget till er!


Nous mangeons nos crocodiles?

....ja, jag antar att det inte är speciellt många som förstår vad det betyder. Men ni behöver inte vänta speciellt länge på svaret, det betyder nämligen " Äter vi våra krokodiler?" . ÄTER VI VÅRA KROKODILER?

Kan någon förklara för mig när jag kommer ha användning för den meningen, för jag har vänt och vridit på den, men jag kan själv inte komma på något svar....

( Detta inlägg var mest utfyllad, eftersom de två som skapat denna blogg och som har lovat er att det ska bli uppdatering varje dag tydligen inte hinner...?  Deras idé om daglig uppdatering gick lika bra som idé de fick om ett fredags- klipp. Det kommer fler, man vet bara inte när... )

Hybris-Chippen

Efter tre veckor av lyckade fredagsklipp, blev det så att detta spektakel återigen hämnade på en lördag. Jaja.


HELT faktastiskt klipp med Chippen i huvudrollen, som alltså trillar in i en intervju med landslagsläkaren. Det hade inte varit på långa vägar lika underhållande om det hade varit någon av de lite mer jordnära spelarna, förslagsvis Henke, Alexandersson eller Elmander, som hade trillat, för komiken ligger i när den oerhört hybrisdrabbade Chippen ska resa sig upp, efter fallet. Man ser hur tankarna svirrar runt i hans huvud: "Hur ska jag resa mig upp för att se mest värdsvan ut? Vad kan jag skylla incidenten på? Vad ska OKSANA säga?!" Och när han inser att situationen inte kan räddas, ger han med sig och bjuder på ett oerhört obekvämt stratt.
Hahaha. Det är ju helt fantastiskt underhållande när människor tar sig själva på alldeles förstort allvar.

Nej, nu får det vara nog. Snart beger jag mig till Värmelandets vackra residensstad och ser Färjestad spela Frölunda upp på läktarn.

Puss!
/Josefin

Trodde vi, ja!

Tittade igenom arkivet. Hittade det här.
"...och matte är inte så jävla hemskt, ändå!"
HAHAHAHAHAHHAHAHAHAHHAHAH

/Josefin

Hissen har inte ens kommit till första våningen

Hallojan

Dagen till ära har jag faktiskt börjat med historia-hemprovet..typ. Jag har iallafall haft uppe böckerna och det är ju på god väg.
Dagens stora upptäckt var att fysikboken är norsk! Alltså, den är skriven av tre norska män! Detta kunde jag och Josefin ana, eftersom den där boken är inte riktigt klok. Några exempel på detta:

-För det första, den heter Ergo, vad fan betyder det?!

- Den har otaligt med underliga texter. Tex. när det var ett räkneexempel som handlade om hästar och två tjejer som drog i hästen men en viss kraft och blablabla..Man skulle iallafall räkna ut denna kraft och när det var gjort i boken hade de lagt till ett stycke text där det stod "Efter ett tag kommer Rebecka ut i hagen och undrar vad papporna håller på med. Hon tar upp en morot ur fickan och vandrar lugnt iväg med sin häst som glatt mumsar på sin morot"
Okej, vad fan är det för något påhitt? Varför har de skrivit med detta? Vad ger det oss?

-Alla konsiga undertexter, tex. en bild på en tjej som drar i en kille. Texten lyder "Elsa utför ett arbete när hon drar ut en motsträvig pojke ut på dansgolvet."

-En text som berättar om kraftmoment, där det står "En gång var du säkert ett barn på en gunga" och en uppritad bild med en gunga.
Javisst, ett bra exempel men vad är det jag ser? Jo "barnen" som sitter på gungan är ju inga barn! Det är en gubbe och en gumma. Hon, med en hatt och rosa långklänning och han med hatt, vitt hår, kostym och pipa!

-Alla egendomliga liknelser, tex. "Vår vandring genom livet är ett långsamt fallande framåt. Vi kastar fram ömsom den ena, ömsom den andra foten. På det viset räddar vi situationen åter och åter igen. Men när ödet sätter krokben för oss faller vi på näsan"
Vad är detta? Någon sorts bitter livssyn? Sjukt, jag var tvungen att läsa det tjugo gånger och jag fattar fortfarande inte vad det har med fysik att göra.

Nog med exempel, jag tror vi alla kan enas om att norrmän inte har alla blmmor i rabatten så att säga. Eller alla flaskor på systemet. Eller alla sidor i boken. Eller alla strängar på gitarren. Eller alla korvar i kiosken. Eller alla bokstäver i alfabetet. Eller, den nuvarande favoriten, inte alla bananer i klasen!
Ah, nu blev jag väldigt sugen på banan. Ska nog lägga en i frysen nu.

Ha det fint!
/Elin

Sannerligen trevligt

Efter att ha slötittat en smula på spektaklet som även kallas fotbollsgalan, samtidigt som jag sitter och gör hemprov i historia, är det ju bara att konstatera det jag tidigare endast haft glödande förhoppningar om:
Det FINNS en liten indiekille på tv4-sporten!
Sedan galans början har det spelats Moneybrother, MGMT, Joel Alme, Broder Daniel och Coldplay, för att bara nämna ett axplock av skörden. Och dessutom var ju Håkan där och spelade (Men playback? Vad hände?!).
Jag hittar helt enkelt ingen annan förklaring. Detta innebär alltså dessutom att jag hittade en mycket väl kamouflerad BD-referens i ett så otippat forum som sporten (se länken ovan) - och detta är jag så ofantligt nöjd över att jag snart spricker av stolthet. Haha.
Nu kan vi ju bara synnerligen misstänka att denne hockey- och fotbollsälskande indiepöjk inte bara lyssnar på förträfflig musik, utan också är obeskrivligt trevlig och gött snygg. En smula omformulerat: Vi skulle passa ytterst fint ihop!

Trevlig kväll, nu blir det Boston Tea Party!
/Josefin

På kroken


Eftersom vi hade lovat daglig uppdatering och vi håller våra ord sitter jag här ännu en gång och skriver ett inlägg.
Dagens stora händelse var när jag och Brunettbella för en gångs skull hade rätt och fick känna på segerns sötma medan Jennifer och Michaela fick bita i det sura äpplet. Diskussionen om jeansbyte eller inte var vild men med rätt inställning, bra argument och framförallt god uppfostran vann vi denna viktiga kamp. Detta visar att vi har ögonen med oss.
Nu sitter jag och och Brunettbella här efter ett ganska misslyckat försök till att plugga historia. Hela huset luktar doftljus eftersom på övervången sitter ett tiotal 40plussare och eldar. Jag lockades hit, inte bara för aromerna i huset utan också för att det bjöds på mat.
Nu måste vi sluta, historian kallar och om en stund blir det banan/chokladkaka!

/Elin och Bruno!

Alldeles precis nu

Mamma och pappa har varit i huvudstaden i helgen. Det sista mamma sa innan de åkte var: "Nu när vi är borta kan ni väl dammsuga och städa toaletterna?"
Ofta. 
Så nu, en timme innan förfärderna återvänder till vår enkla boning, springer en något bakfull bror runt med dammsugaren i högsta hugg och sjunger och dansar lite. Fint. Och alldeles precis nu sa han:
"Vem fan var det som alltid städade på bakfyllan? Han ville göra något nyttigt när han var bakfull, så han städade. Fan, jag ska nog bli den killen."
Och nu ska jag bli den tjejen.

Puss!
/Josefin

Dammsuga och simma.

God eftermiddag!
En dag som denna har spenderats genom att tillsammans med Elin städat min brors lägenhet. Och tro det eller ej, men det är inte så jävligt som man kan tro! När man inte är ensam och lyssnar på någon låt med hög svängfaktor är det ganska mellan. Jag kan ju inte säga att jag tycker att det är speciellt kul, men inte heller tråkigt. Det är alltså... mellan.  De 300 kronor man tjänar fyller ut plånboken ganska bra, iallafall min!
Igår var jag och mina två naturare på badhuset och plaskade, eller rättare sagt, simmade 1,5 kilometer. Jo, jag talar sanning. Benen kändes klena efteråt, fast det egentligen var raka motsatsen! Även simning är en sån sak som inte är så jävlig som man kan tänka sig. Iallafall inte om man är flera.

Ni har nu fått två mellantips av mig såhär på en lördag. Två tips som inte är speciellt roliga men inte heller tråkiga.
Ha en fortsatt trevlig lördag!

På återseende!
/ Brunettbella

Underhållande svordomar

Åh ja, ni ser rätt... ett stycke fredagsklipp pibliceras nu på en fredag, för andra veckan i rad!


Här har vi alltså den svenske tennisspelaren Jonas Björkman. Han blir smulan upprörd över ett domslut och kastar därför diverse skällsord och svordomssalvor över domaren, som inte pratar svenska och därmed inte har den blekaste aning om vilka ord det är som sköljer över honom (Dessa svordomar citeras givetvis flitigt av både mig och Elin med jämna mellanrum). Det allra roligaste är nog egentligen att orden fullkomligt flyger ur munnen på denne glappkäftade svensk, utan  någon som helst förvarning. Ha-ha.

Fredagslycka!
/Josefin

Har vi försatt oss själva i den här situationen?


Ja, om jag inte missminner mig helt så var de där "idioterna" som ville ha temat helkväll jag och Josefin.
Kan det vara så?
Kan det vara så att vi är jordens jävla klapp ?
-Ja det kan det

Helkvällar och halvkvällar

Noterade precis att min kära bloggkollega beskrivit dagens aktiviteter på ett fint sätt. Precis som hon ska jag också börja skirva den här helvetiska novellen inom kort, men problemet ligger i att min inspeiarion inte är på topp, om man ska uttrycka det milt. Åt helvete, om man ska uttrycka det i klartext. Det är nämligen så att någon idiot i vår älskade klass kom med den smärre briljanta idén att vi skulle ha temat "helkväll" eller "utekväll" eller vad det nu var. Man kan ju då tycka att detta, med vår erfarenhet av helkvällar (till skillnad från Bea och Molle då, som får nöja sig med halvkvällar), skulle vara ett alldeles strålande tema, och att idéerna bara skulle spruta ur oss. Men. Det visade sig, att så var icke fallet! Så sitter vi båda här alltså, dagen innan utkastet ska vara inlämnat, utan både inspiration och skrivglädje.
Aja, med vår hjärnkapacitet lär vi väl finna en lösning på detta ringa problem förr eller senare, både jag och Elin.

Ha en fin kväll!
/Josefin


Dagens stora händelse

Hallå där ute i stugorna!

Vad ska jag skriva om idag? Min kärlek till bananer? Min kärlek till Sven-Ingvars? Att det är fredag imorgon? Dagens få händelser? Eller kanske vad jag har ätit idag?

Okej, jag tar och berättar om dagens händelser. Dagen började med ett matteprov. Sedan bar det av till bildsalen. Där skulle det göras gipsmaskar av elevernas ansikten (!).
Per-Anders visade på Björnpaj hur man skulle gå till väga. Efter den spännande genomgången var alla enade om att vi inte ville göra detta. Någon bad om att få gjuta sin hand i gips istället och någon var visst lite förkyld idag. Jossa verkade dock vara en av de få som ville göra detta. Det var ju bra. Men till saken hör att man jobbade i par, och vem tror ni jag var med? Jo allas våran Josefin såklart. Detta var för mig lite knivigt eftesom Josefin har en vilja av stål och jag hörde till dem som föreslog att gjuta av händerna kanske är en bra idé.
Efter mycket om och men blev det ändå jag som stog med vaselintuben i handen för att skydda mina ögonbryn från att åka med masken när den skulle tas av.
Jag lade mig på bordet och Josefin började lägga på gipsplattorna. Det var i början inte så farligt. Sedan kom rastlösheten, jag fick ju inga nya intryck alls. Jag kunde inte se något och jag kunde inte prata!
Det jag tänkte på var saker som jag varit med om som var värre än detta. Jag tänkte på när jag tog en spruta i hälen, när jag och Brunettbella såg en orm och när jag åkte fritt fall på Gröna Lund. Då kändes det mycket bättre.
När jag sedan hör att Josefin börjar skratta kunde jag inte hålla mig. Jag får panik och börjar skratta inombords. Jag vet att så länge Josefin skrattar kommer jag också göra det. Jag var tvungen att få henne att sluta. Jag lyfte upp fingern och gjorde ett läte med betoningen "Nej!" Josefin blev då tyst som en tillsagd hund men jag kom på att jag hade världens läge att göra något kul. Jag var tvungen att göra det.
Jag gjorde "funderar-posen". Jossa bröt ihop och jag var tvungen att skratta, därmed lossnade masken på sina ställen.
Den blev lyckad trots detta tror jag, jag hade gips i ögat när jag såg den så jag är inte hundra.

Nej nu ska jag börja skriva novellen i svenskan som ska vara inne imorgon, jag har inte börjat än och jag vet inte vad den ska handla om. Känns lovande!
Ha det!

/Elin

Alex och Zlatan

Att uppdateringen nu ska bli oerhört frekvent var ingen lögn, så därför slänger jag in ett inlägg såhär på eftermiddagskvisten, trots att jag egentligen borde plugga matte. Dagen till ära har jag lite Schulman-trevligheter att bjuda på:


Dagens fundering: Går det att göra annat än älska Alex Schulman?

Fridens liljor.
/Josefin

Datakunskap och dalande besökarsiffror

Besökarantalet dalar drastiskt därav detta kläminlägg.
Jag kan nu berätta att jag sitter i skolans datasal tillsammmans med klassen. Vi har den mest värdelösa lektionen, datakunskap. Jag kan för mitt liv inte förstå varför man ska behöva sitta vid en dator och föra in 17843272389 olika väden i exeltabeller i en timme och tio minuter.
Uppdateringen kommer hädanefter hållas på hög nivå för att behålla våra få men ack så kära besökare.
/Elin

Hockey och BD?

Och när vi är inne på sportspåret, förresten!
Min bror satt och kollade på sporten för en halvtimme sen och det pratades om NHL. Berättarrösten, som jag väljer att kalla den, pratade om någon match där Sedin-tvillingarna var med. Så säger berättarrösten: "...och Henrik passar till broder Daniel".
Nu undrar jag därför: Var detta en medveten gest av killen som bestämt vad berättarrösten ska säga, vilket alltså skulle betyda att han är en liten BD-popare förklädd till sportfåne, eller var det bara en slump? Jag hoppas på det första alternativet. Det skulle ju kännas tryggt, på något sätt, att ha en liten söt indiepopkille på tv4-sporten.

Puss och pop och BD-stjärnor
/Josefin

Guuuuunners!

Okej. Vet ni vad som hände igår? Vet ni det, där ute i stugorna?
Jo, förstår ni, världens bästa, vackraste, underbaraste fotbollslag gav världens vidrigaste fotbollslag stryk så att det bara sjöng om det. Jag talar förstås om att Arsenal vann med underbara 2-1 över United! Hahahaha. Jag är så lycklig. Inget kunde få ned mina mugipor igår. Nasri gjorde två magnifika mål, och att United reducerade där på slutet gjorde inte ett skit.
Hur som helst! Det fanns ett enastående vackert ögonblick i matchen, som sitter kvar på min näthinna och spelas upp sisådär en gång i halvtimmen. Det är den sjuttioförsta minuten. Uniteds tönt till "guldgosse" (Ronaldo, om ni mot förmodan inte hängde med i tankegången) försöker ta sig förbi den ypperligt spelande Clichy... MEN! Gaël tar bollen från honom, utan några som helst problem, och fullkomligt möljer ned Ronaldo, som åker rätt ned i backen. Eftersom den lille plöjken slänger sig för ALLT (och såklart för att Clichy möljde ned honom på ett helt briljant sätt) blir det ingen frispark, utan Clichy kan fortsätta att spela. Jag skrattade högt åt den lilla tönten och njöt... Det var så vackert. Åh.

Stand up for the champions!
/Josefin

Det finns en första gång för allt...

Fredag igen och Brunettbella är tillbaka.
Som sagt fredag. Jag antar att alla vet vad det innebär...? Fredagsklipp(som faktiskt publiceras på en fredag denna gång) ! Idag har jag fått äran att lägga in ett klipp, och huvudpersonen i dagens klipp är vår allas Blondinbella, en konkurrent till mig, skulle man kunna säga. Personligen tycker jag att namnet passar bäst på mig...men, det är väl en smaksak.

Klippet utspelar sig i The Voice studio där Blondinbella en morgon var gäst. Hon hade precis fyllt 18 och fick därför en alldeles egen födelsedagslåt! En helt fantistisk låt. Finns nog inte mycket mer att säga. Från mig till er. Trevlig helg!
Söndagar alltså...

Jaha, så sitter man här, sista lovdagen och är bara allmänt trött på allt.
Gårkvällen inleddes för min del på en flådig 50-årsfest, sittande trerättersmiddag med bordsplacering och hela paketet. Det var ju trevligt, men eftersom jag kände mig aningen missanpassad och till skillnad från min bordskavaljer, boende i forshaga, hade möjlighet att dra vidare, gjorde jag så. Efter ett par telefonsamtal visade det sig att Elin bestämt sig för att låta sin bonings kalla väggar hindra henne från synder, att Martina var långt över salongsberusadgränsen och därmed ytterst svår att kommunicera med, och att kalaset hos Fredrika var övergivet. Därför mötte jag upp Sandra och gänget och vi begav oss genom staden och upp till järnvägsgatan. Trots den tidiga timmen var den utlovade maskeraden en smula avstannande (enligt de inneboendes egen utsago), men vi hade det givetvis förträffligt trevligt ändå! Ett par underliga maskeradutstyrslar bjöds det även på, helt klart... Tur som jag hade fick jag dessutom skjuts hem vid 4-snåret och det var ju fint, för det är egentligen på tok för långt till Treabackarna för att gå.
Det var nog kvällen i korta drag, ja.
Nu ni, ska jag sätta mig och skriva om nobelptistagarna på engelska. En uppgift som alltså ska vara inlämnad klockan 4 idag. Hahaha, lycka till.
Ha det fint!
/Josefin

Dagens fundering

Varför heter det noshörning, och inte noshorning?
Klura på den ni, där ute i stugorna.
/Josefin

Försenade Fredagsklippet

Här har ni det, och vad behöver förklaras? Kan möjligtvis vara det bästa som finns på youtube. Lägg märke till att det är en husvagn i de står framför och att en av männen säger "A det är kul" i slutet, att nästa låt (som förövrigt är en av de sämre av Sven-Ingvars om du frågar mig) kommer i slutet och deras underbara dans!
Jag älskar det. Jag älskar det så fruktansvärt mycket. Detta klipp har gjort min dag. Ha det!
/Elin

RSS 2.0